زعفران

اخیراً از روش پیشرفته خشک کردن استفاده می شود که کلاله ها را روی توری ابریشم استریل (200-150 گرم) با لایه 3-2 سانتی متری در فاصله مناسب تا فر (50-60 درجه سانتی گراد) قرار می دهند.

با استفاده از این روش رطوبت محصولات برابر با 13 زعفران نگین صادراتی درصد استاندارد خواهد بود.

خشک شدن سریع، کیفیت بالا و کمتر تحت تأثیر آلودگی هوا و کپک زدن از دیگر مزایای آن است.

ادبیات نشان داد که نمونه های زعفران از زعفران قائنات ممتاز کشورهایی مانند انگلستان، ایران و هند با مقادیر به دست آمده از ISO/TS 332-1 به عنوان الزامات شیمیایی برای نمونه های زعفران مقایسه شد.

نتایج نشان داد که مقادیر رطوبت نمونه‌های سه کشور نزدیک به مقدار استاندارد بود. اما ارزش زعفران هندی کمی کمتر از سایرین بود. این را می توان با استفاده از روش های مختلف خشک کردن در کشورهای مختلف و همچنین تفاوت های آب و هوایی توضیح داد.

استانداردهای بین المللی مواد گیاهی

زعفران

زعفران به عنوان یک ماده گیاهی غذایی دارویی زعفران پوشال باید از استانداردهای جهانی پیروی کند.

مشخصات شیمیایی مهم زعفران خشک بر اساس ISO 3632-1  است.

یکی از پارامترهای اصلی اندازه‌گیری قدرت رنگ‌دهی از طریق کروسین، پیروکروسین و سافرانال است که چهار کیفیت مختلف زعفران (1-4) را با استفاده از اسپکتروفتومتری ماوراء بنفش مرئی (UV-Vis) تعریف کرد.

موضوع سال 2003 شامل اصلاحات مهمی است  زعفران ممتاز قائنات مشهد که توسط شرکت های این بخش به ویژه در مورد تشخیص تقلب مورد سوال قرار گرفته است.

چهار دسته کیفیت برای نخ یا پودر زعفران به سه دسته کاهش یافت که با قدرت رنگ‌دهی در 440 نانومتر (190، 150 و 100) تعیین شد.

با توجه به این واقعیت که محصولی با بیش از 80 واحد قدرت رنگ دهی ممکن است زعفران در نظر گرفته نشود، رده IV ISO سابق لغو شد.

مشخصات ISO جدید معیارهایی مانند “حداکثر محتوای خاکستر غیر محلول” را برای سه دسته یکسان کرده و مشخصات مربوط به نیتروژن و سلولز را باطل کرده است.

معیارهای تجویز غذا و دارو

بر اساس قوانین سازمان غذا و دارو، زعفران به عنوان یک چاشنی و طعم دهنده طبیعی مواد غذایی بدون محدودیت در اهداف آشپزی تایید شده است. بنابراین، محصول باید از معیارهای زیر پیروی کند:

کلاله ها باید زرد و ترکیبات آلی خارجی بیش از 10 درصد نباشد.

  • منابع:
    1. An overview on saffron, phytochemicals, and medicinal properties
  • تبلیغات: 
    1. استفاده از عروسک در میدان مسابقه دوندگی
    2. تنها مسگر زن شناخته شده که ظروف مسی می سازد
    3. ماهی آکواریومی پیدا شده است که ۱۰۰ سال سن دارد!
    4. با استفاده از این محصولات هرگز بیمار نمی شوید

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *