بهترین دانه ی روغنی کنجد عرضه شده در بازار، کنجد سیاه است یا سفید؟ این سوال در میان اکثر مشتریان و مصرف کنندگان دانه های روغنی کنجد رایج است و نمی توانند جوابی یکسان و مشخص برای آن بیابند.
دانه روغنی کنجد معمولا به سه رنگ سفید، قهوه ای، سیاه وجود دارد که نوع افغانی آن روغن بیشتری دارد و معمولا به رگ قهوه ای است. اما رنگ نوع سفید آن بهتر است.
کنجد یکی از قدیمی ترین گیاهان زراعی جهان است و از زمان قدیم در ایران کشت می شده و زمانی هم از صادرات مهم کشور به شمار می رفت. در مرکزهای فروش کنجد ایرانی می توان نمونه های مختلف سیاه و سفید وارداتی و تولید ملی را مشاهده نمود و از نظر کیفیت مقاسیه کرد. با این اوصاف باید گفت که مصرف کننده کنجد باید این نکته را مورد توجه قرار دهد که درصد روغن کنجد اصلا به نوع رنگ پوست کنجد و اینکه نوع وارداتی بهتر است یا داخلی ندارد. بلکه در مصرف کنجد باید به درصد روغن، طعم و مزه کنجد و همچین درصد بوجاری کنجد و تمیز بودن آن توجه داشته باشد.
تمامی حقوق برای دانه روغن محفوظ است