مغز بادام شیرین شکسته ایرانی جهت تولید محصولات غذایی مختلفی کاربرد دارد. قنادی ها برای تولید انواع شیرینی، کیک، شکلات و بستنی، مغز بادام شیرین را سفید کرده و پودر می کنند. کارگاههای روغن گیری و کارخانه های تولید کره های گیاهی بادام سفید شده و مغز بادام شکسته را جهت تولید کره بادام درختی، تولید روغن بادام شیرین استفاده می نمایند.
مغز بادام شیرین شکسته ایرانی برای همکارانی که مغز بادام را پودر خواهند کرد و یا روغن گیری می نمایند بسیار مناسب است. چون قیمت آن بسیار پایین تر از مغز بادام سالم است.
قیمت مغز بادام لپه(خرد شده) تلخ و شیرین
مغز بادام لپه شیرین و تلخ در بازار با نرخ های متفاوت با توجه به شرایط زیر قیمت گذاری می شود:
- با توجه به تازه گی و کهنگی مغز لپه
- میزان شکستگی و پودر بودن
- سفید شده یا با پوست بودن
- میزان خرید مشتری
- محصول ایران یا افغانی است
مغز بادام ایرانی به دلیل طعم و مزه خوبی که دارد و درصد بالای روغن آن گرانتر از نمونه افغانی است.
شرایط تولید و فروش مغز بادام شیرین شکسته
زمانی که بادام سنگی شکسته می شود، مغز های سالم به:
- بادام سالم درشت
- بادام سالم متوسط
- بادام سالم ریز سورت می شود و
- زیر سرندی مغز ها همان مغز بادام لپه یا سکشته است. ممکن است داخل این مغز ها پوسته های شکسته بادام و یا سنگ ریزه هایی موجود باشد که بوجار شده و از آن جدا می شود.
- همچنین بادام های شکسته درشت ر سورت شده جهت روغن گیری به فروش می رسد
- مغز هایی که درصد پودر بیشتری دارند برای مصارف قنادی و بستنی بسته بندی می گردد.
مغز بادام شکسته مرغوب
اما چگونه تشخیص بدهیم که مغز بادم لپه ای که می خریم ایرانی است نه افغانی و یا مغز بادام تلخ شیرین شده؟
- حتما مزه بادام را تست کنید مغز بادام درختی ایرانی شیرینی بیشتری و دارد و کاملا به مزاج خوش می آید.
- دقت کنید مغزها به زردی بزند. هر چه مغز ها تیره تر باشد بیشتر احتمال دارد افغانی بوده باشد.
- مغز بادام ایرانی نسبت به نمونه آمریکایی ضخامت کمتری و نسبت به بادام تلخ و مغز بادام شیرین افغانی تپل تر به نظر می رسد.
- مغز بادام تلخ شیرین شده بیشتر به بی طعمی می زند در حالی که مغز بادام شیرین، طعم شیرینی مشخصی دارد.